Необходими продукти :

1.Норвежки омар

2. Сол

3. Зехтин

Плочата се загрява добре. Поставят се омарите на плочата , легнали с коремчетата нагоре

Поръсват се коремчетата със сол и зехтин , всеки един омар.

Пече се по 2-3 минути на страна.

Тези морски дарове нямат нужда от дълга термична обработка, защото биха изгубили крехкостта и вкусовете си качества.

Консумирайте задължително топли!!!

Добър апетит !!!

Подобни статии

Студен сос „От морето„

Студен сос „От морето„

Един от най-вкусните, а може би най-подходящ студен сос за морски дарове. Класиката е добавянето му към салата от сварени, изст...
Черно море - кратка история

Черно море - кратка история

Черно море – кратка история Площта на Черно море е 4 200 000 кв.км., максималната му дълбочина – 2112 м, а средната 1253 м.Соле...
Складово- производствена база

Складово- производствена база

Фирма ЕГЕО ООД предлага богато разнообразие от прясна и замразена риба и морски дарове. ...